• contact@wine-house.ro
  • 0722 537 360

 

Muzeul Ceasului din Ploiesti este unicul muzeu de acest fel din Romania si Europa de Est, el cuprinzand o bogata colecție de ceasuri faurite de mesteri vestiti din Europa, cele mai multe fiind adevărate opere de arta.
Program vizita: Marti – Duminica intre 09:00 – 17:00. Luni este inchis.
Distanta – 20km

Muzeul Conacul „Bellu” este un muzeu județean din Urlați, amplasat în Str. Orzoaia de Sus nr. 2. Conacul Bellu este monument de arhitectură, construit în stil arhitectonic vechi românesc, la jumătatea secolului al XIX-lea. A fost casa familiei baron Alexandru Bellu. În 1926 familia Bellu a donat Academiei Române întreg complexul de clădiri aflat la Urlați.

Muzeul adăpostește un patrimoniu mixt de artă plastică și decorativă, etnografie (ceramică, țesături, unelte, covoare românești din secolul al XIX-lea), cărți rare în ediții de lux, picturi din secolul al XIX-lea, faianță, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală și extrem-orientală (vase și stampe japoneze, vase de aramă, mobilier), icoane și arme din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Mobilierul expus a aparținut aproape în totalitate familiei Bellu. Tot din colecția Bellu sunt tablourile: Portret de bărbat de Pavel Dincovici, Țărancă de Eugen Maximovici (1857-1926), Bătrân cerșetor de Theodor Aman, icoane, candelabre, sfeșnice, stampe japoneze și vasele orientale, statuetă de bronz Venus din Milo – copie, un cap de copil din lut, un cap de satir din plumb, o casetă de farmacie, precum și valoroase litografii realizate de Carol Popp de la jumătatea secolului al XIX-lea

Biserica Galbenă „Sf. Nicolae și Sf. Dumitru” se află în localitatea componentă Arioneștii Noi, în vestul orașului-reședință. Nu este greu de ajuns acolo, biserica aflându-se chiar în centrul satului, atâta doar că fiind într-o stare accentuată de degradare, nu se poate vizita. Poarta este încuiată, dar poți fotografia peste gard. Înălțată în 1761 de boierul mazil Stan Urlățeanu, având deci o vechime de peste 250 de ani, biserica a fost declarată monument de arhitectură. Denumirea „Biserica Galbenă” provine de la culoarea cu care a fost zugrăvită inițial. Și în prezent, pe zidul exterior, mai pot fi identificate fragmente vopsite în galbenul original.

Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” se află în localitatea componentă Valea Seman situată în nord-estul orașului-reședință. Este amplasată într-un loc izolat, în mijlocul unui vechi cimitir, dincolo de un pârâiaș pe care trebuie să-l traversezi pe un podeț de lemn. Se știe că Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” a fost înălțată pe la 1753 și a fost pictată în 1791 de meșterii Mihail și Stancu Zugravu.

Galerie foto